Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

AVUNDSJUKAN (vår värsta fiende)

Den blir som ett gift som tränger djupare och djupare in i våra sinnen. Den påverkar vår sinnesro och gnager i oss. Mer och mer av vår tid går åt till destruktivt tänkande och gör oss blinda. Den drabbade får svårt att sova och får mardrömmar så svåra att när han/hon vaknar svettig på morgonen ligger kudden på golvet och täcket ser ut som ett korallrev vid fotändan. Gamla vänner blir gradvis ovänner och kan börja förtala varandra. Tidigare omtyckta släktingar ses med andra ögon i takt med deras framgångar. Det finns de som lägger ner mycket tid och möda för att på alla sätt göra livet surt för den som blivit föremål får avundsjukan. Jantelagen tar över och slår ut de mest solida vänskaper och passionerade äktenskap. Länder får diplomatiska kriser och börja idka vapenskrammel. Stridsflyg börjar patrullera gränserna och den senaste teknologin inom diverse vapengrenar finputsas för debut.

 

Orsaken står som regel att finna i framgång hos endera parten som har något att komma med och där man själv känner att man inte riktigt räcker till. Frustration över den egna förmågans begränsning får då fritt spelrum med långtgående konsekvenser.

 

Ett intressant program på TV gick ut på att avundsjuka är en mänsklig åkomma som är ganska vanlig. Följande experiment gjordes: Två jämnåriga pojkar smygfilmas när de sitter vid ett bord… en liten glass ges till den ena pojken, den andra får ingen. Reaktionen uteblir inte och pojken utan glass protesterar och försöker ta glassen från sin kamrat. Bråk uppstår men efter en stund får den glasslöse en härlig jätteglass och slutar då bråka. Pojken med den lille glassen reagerar omgående och vill byta till sig den större glassen. Bråk uppstår igen!

 

Hur skall vi då göra för att undvika att drabbas av en sådan åkomma? Jo, det är mycket enkelt: Om du köper en ny bil så ge en del av dina surt förvärvade slantar till grannen så han också kan få en ny bil. Om du skall åka på semester utomlands så kolla först med din omgivning och åk inte längre bort än de gör. Om du vinner på Tips eller Lotto så tala för allt i världen inte om det för någon. Ge dina barn lika stora glassar oavsett ålder. Om du har en grönare gräsmatta än din granne så håll upp med gödningen tills en rimlig balans uppstått. Om du är Amiral, General, Överbefälhavare, ordförande i någon statlig nämnd eller Vd för ett multinationellt företag så tala inte som om du hade kontroll på läget i alla situationer utan var lite allmänt flummig. Ingen vill då vara i dina kläder!

 

Senast uppdaterad 2011-06-19

Senast uppdaterad 2011-06-19

Senast uppdaterad 2011-06-19