Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

CD Skivornas förbannelse

För en kort tid sedan lärde jag mig hur man öppnar kassetten till en CD-skiva. Det var min yngsta dotter som visserligen tipsade mig men själva öppnandet stod jag själv för. Bara ett fåtal dagar senare lyckades jag också att få ut en dubbel CD ur kassettens magiska grepp utan att gripa till våld. Men varför skriva en artikel om en sådan vardaglig händelse som miljoner vuxna och barn gör var och varannan dag? Jo, jag är 62 år gammal och har sedan CD-skivornas tillkomst brukat åtskilligt med tid och inte minst kraft för att få ut dessa runda ”musikinnehållsplattor” ur dess hölje.

_dsc0407.jpg

Jag har använt knivar, pennor, skruvmejslar samt åtskilligt med svordomar och råstyrka och till slut har jag stått som segrare. Men ingen regel utan undantag och jag har under åren som gått brutit sönder ett antal skivor samt lyckats att förstöra åtskilliga kassetter. Dessa vilar nu i frid i ett skåp under bokhyllan. Skåpsdörrarna öppnas enbart för att fylla på högen av förstörda och demolerade kassetter eller i jakt på reservdelar till dessa. Man kan nämligen inte köpa bara kassetten utan måste köpa med sig skivan också (jag har kollat). Så har åren gått och jag har inte ansett det vara nödvändigt att erkänna ett behov av någon utbildning i öppnings-förfarandet i enlighet med devisen; man är väl karl för sin hatt! Så när jag vid jul eller högtidsdag fått en CD-skiva har jag undvikit att be om hjälp utan har mumlande och högröd i ansiktet vänt ryggen till för att dölja min kamp och frustration. Men det gick ju till slut som jag ville och hur ofta får jag egentligen en CD-skiva i present? Kanske 1-2 om året plus ett par jag köpte själv. Jag kom tidigt på att jag kunde spara mycket tid genom att efter det mödosamma öppnandet stoppa de lösa skivorna i ett CD-fodral. Upp till 30 st CD-skivor fick plats och jag kunde enkelt och bekvämt ta ut dem vid behov. Så varför bry sig?

Avslöjad av min dotter och genom hennes försynta påpekande och undervisning i ämnet ”Hur man lättast öppnar en CD-kassett” har emellertid en helt ny värld öppnat sig för mig. Med mina nyvunna kunskaper i ämnet önskade jag mig massor av CD-skivor i present på min födelsedag. Jag har sedan utan problem och i avskiljt välbehag öppnat dessa en efter en och med ett milt leende på läpparna njutit av innehållet. Förbannelsen är bruten och jag känner att jag har blivit en mer harmonisk människa!

Senast uppdaterad 2010-08-27

Senast uppdaterad 2010-08-27

Senast uppdaterad 2010-08-27