Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

Introduktion till jakt/fiske (2002-2010)

Jag kan inte nog tacka både Jakt & Fiske för att min hälsa trots allt inte varit värre. Tvärtom vad man kan tro har det varit förlösande att stiga upp före soluppgång och vara först på plats när naturen vaknar till liv. Ett magnifikt och helt bedårande skådespel! Jag har fått stiga upp mycket tidigare pga Parkinsons morgonfumlighet och för att medicinen skulle få en chans att börja verka. En ryggskada efter ett fall från en stege blev dock till slut för mycket. Trots min envishet fick jag succesivt trappat ner för att slutligen lägga bössan på hyllan (2010).

Vildsvinsjakt-paa-Vomb-2.jpg

En annan viktig del är kamratskapet och den sociala gemenskapen!  Även om det inom jakt också förekommer exempel på människors  mindre trevliga sidor så uppväger det positiva med råge.

Jag hade haft turen att få jaga i tre jaktlag i Småland samtidigt har jag då jagat hos Malmö Viltvårdsförening samt hos Skånes Jägarklubb. Under rubriken Jakt & Fiske finner du en samling berättelser/kåserier och visor som jag hoppas du finner både roande och läsvärda... Under 7 av mina mest aktiva år som jägare deltog jag i över 300 jakter samt fällde 35 st klövvilt varav 5 älgar, 3 vildsvin och resten fördelade över dovhjort, rådjur och kronhjort (plus en räv och en duva).                                        

Det kändes ibland som om jag bodde i skogen och jag trivdes fantastiskt bra med spänningen, tysnaden och den förväntan som föregick varje jakt. Jag skrev också bifogade artiklar varav några blev publicerade i Bulletinen (MVF) och några i Svensk Jakt.

Det var inte lätt många gånger att genomföra jakterna då jag tidvis fick rejäl älgfrossa, var mörkrädd och dessutom hade klaustrofobi (jag hatade grisagömslet när det börade skymma). Men det vara bara att bita ihop! Ville jag jaga så fick jag också ta uti med mina problem.

Mitt vapen har hela tiden varit Browning Bar Light (cal .308) inkl Leupolds Quick Release fäste. Beroende på jaktsituationen använde jag antingen Zeiss 3-12 x 56 kikarsikte eller ett Aimpoint sikte för snabba och trånga pass. Att snabbt och enkelt kunna skfta mellan dessa två typer av sikte var en stor fördel. Jag sköt alltid med 30-50 mm överslag och det trivdes jag bra med.

De flesta artiklar jag skrivit har i huvudsak varit ämnade för yngre jägare eller till dem som inte jagar så ofta. Rutinerade skyttar och jägare får gärna höra av sig om jag har missat eller missförstått något! Synpunkter för  övrigt, frågor eller klarläggande lämnas omgående efter förfrågan.

Det är skönt med lite torskfiske emellanåt.

skanna0003-6.jpg

Senast uppdaterad 2017-03-12

Senast uppdaterad 2017-03-12

Senast uppdaterad 2017-03-12